dijous, 15 de novembre del 2007

Tiramisú

 

El tiramisú és un pastís elaborat amb capes de pa de pessic sucat en cafè i licor d'ametlles, alternades amb capes d'una barreja d'ous, sucre i mascarpone, que se serveix fred i empolsat amb cacau.

Ingredients:
500 gr de Mascarpone
5 rovells d'ou
100 gr de sucre-moré glacé
1 culleradeta de sucre de vainilla
18 melindros o una base de bescuit genovés
200 gr de cafè
50 gr de cacau en pols sense sucre.
Un pessic de sal

Preparació:
Posem al vas de la THM la papallona i afegim el sucre glacé, els rovells, el mascarpone i el pessic de sal (30 seg, vel. 3) ha de quedar com una crema pastissera suau. Mullem els melindros amb el cafè i anem fent capes de melindros, mascarpone i cacau en pols. Jo n'he fet dues. Servir-ho fred i empolsat amb cacau. Boníssim!!

divendres, 2 de novembre del 2007

Galetes amb confitura de maduixa i xocolata

 


La recepta de les galetes amb confitura de maduixa i xocolata l'he tret del blog d'smarties He canviat alguns ingredients d'acord amb els meus gustos (la farina integral i el sucre moré) i també he variat algunes quantitats. El resultat és molt satisfactori. Són unes galetes molt vistoses i molt bones!

Ingredients:
1 ou
200gr de farina semi-integral
50gr de mantega tova
50gr de sucre moré
1 pessic de sal
2 cullerades de cafè de llevadura
Confitura de maduixa i xocolata per fondre

Preparació:
Mesclar la mantega amb el sucre (1 min, vel.4), afegir l'ou i programar un minut més, ha de quedar una crema escumosa.
Afegir la farina, la sal i la llevadura (vel.5) fins que quedi una pasta consistent i homogènia. Deixar -la reposar una hora a la nevera. Escalfar el forn a 180ºC. Entretant, donar forma a les galetes i enfornar-les, han d'estar al forn uns 10 minuts aproximadament.
Finalment és posa una galeta a sobre de l'altra i es poden farcir com és vulgui, jo les he farcit de confitura de maduixa i de xocolata.