dijous, 19 de febrer del 2009

Sabó de llimona pel rentavaixelles

Us recomano aquest sabó pel rentavaixelles

Ingredients:
3 llimones
200gr de sal grossa
1 cubilet de vinagre de vi
3 cubilets d’aigua

Preparació:
Tallar les llimones a quarts i posar-les a la Thermomix, afegir la sal i programar (2 seg, vel.turbo). Afegir el vinagre i l’aigua i coure-ho tot (temp 100ºC, 15 min, vel.2), sense tapar-ho amb el cubilet. Per acabar programeu (20sg, vel.turbo)
El resultat és una pasta espessa i homogènia amb fragància de llimona. L’he provat i és fantàstic.

dimecres, 26 de març del 2008

Confitura de prunes negres

 


La confitura de prunes a casa la fem servir per ensucrar els iogurts naturals i el quefir.

Ingredients:
350 gr de prunes negres seques i sense pinyol
175 ml d'aigua
2 culleradetes de càfe de sucre de vainilla

Preparació:
Posar a la thermomix tots els ingredients i programar (temp 100ºC, 15 min, vel.1) passat aquest temps triturar-ho tot a velocitat màxima i ja tenim a punt la confitura. Es conserva a la nevera durant molt de temps. Sempre en faig un o dos pots petits i els guardo a la nevera, i quan s'acaba en torno a fer. Els ingredients i el procés són diferents als d'una confitura de maduixes, taronja, etc.

Als iogurts naturals a més de la confitura de prunes seques els podem afegir també llavors de sèsam torrat. Una combinació perfecta!

dissabte, 1 de març del 2008

Crema d'alvocats

 


La crema d'alvocats és un postre molt senzill i ràpid de fer.

Ingredients:
1 alvocat gran
3 cullerades soperes de mascarpone
2 cullerades soperes de sirope d'arce
8 galetes tipus digestive

Preparació:
Picar les galetes i reservar. Pelar l'alvocat i triturar-lo, afegir el mascarpone, el sirop d'arce i emulsionar fins aconseguir una crema homògenia.

Després muntar les copes amb una capa de crema i una capa de galetes picades. Finalment l'he guarnit amb coco ratllat. Deixar reposar a la nevera durant una mitja hora com a mínim.

dissabte, 12 de gener del 2008

Mini Brioxes

 


La recepta dels mini brioxes l'he tret d'algun bloc francès que no aconsegueixo recordar.

Ingredients:
80ml de llet tèbia
300gr de farina
50gr de crema de formatge per untar (tipus Philadelphia)
2 rovells d'ou
14gr de llevadura fresca
1 culleradeta de sal
3 cullerades de sucre
20gr de mantega
1 pessic de sucre de vainilla
1 ou batut per a pinzellar

Ho he fet amb la màquina de fer pa (Bifinett) amb el programa número 6, només pastar i llevar. Llavors els he donat forma i els he pinzellat amb ou batut. Els he enfornat 30 minuts a 50ºC i després uns 15 minuts a 200ºC. Prèviament he posat mig got d'aigua al forn per tal de crear vapor i evitar que es ressequi la superfície.

Són molt bons i s'han convertit en una recepta setmanal a casa.

dijous, 15 de novembre del 2007

Tiramisú

 

El tiramisú és un pastís elaborat amb capes de pa de pessic sucat en cafè i licor d'ametlles, alternades amb capes d'una barreja d'ous, sucre i mascarpone, que se serveix fred i empolsat amb cacau.

Ingredients:
500 gr de Mascarpone
5 rovells d'ou
100 gr de sucre-moré glacé
1 culleradeta de sucre de vainilla
18 melindros o una base de bescuit genovés
200 gr de cafè
50 gr de cacau en pols sense sucre.
Un pessic de sal

Preparació:
Posem al vas de la THM la papallona i afegim el sucre glacé, els rovells, el mascarpone i el pessic de sal (30 seg, vel. 3) ha de quedar com una crema pastissera suau. Mullem els melindros amb el cafè i anem fent capes de melindros, mascarpone i cacau en pols. Jo n'he fet dues. Servir-ho fred i empolsat amb cacau. Boníssim!!

divendres, 2 de novembre del 2007

Galetes amb confitura de maduixa i xocolata

 


La recepta de les galetes amb confitura de maduixa i xocolata l'he tret del blog d'smarties He canviat alguns ingredients d'acord amb els meus gustos (la farina integral i el sucre moré) i també he variat algunes quantitats. El resultat és molt satisfactori. Són unes galetes molt vistoses i molt bones!

Ingredients:
1 ou
200gr de farina semi-integral
50gr de mantega tova
50gr de sucre moré
1 pessic de sal
2 cullerades de cafè de llevadura
Confitura de maduixa i xocolata per fondre

Preparació:
Mesclar la mantega amb el sucre (1 min, vel.4), afegir l'ou i programar un minut més, ha de quedar una crema escumosa.
Afegir la farina, la sal i la llevadura (vel.5) fins que quedi una pasta consistent i homogènia. Deixar -la reposar una hora a la nevera. Escalfar el forn a 180ºC. Entretant, donar forma a les galetes i enfornar-les, han d'estar al forn uns 10 minuts aproximadament.
Finalment és posa una galeta a sobre de l'altra i es poden farcir com és vulgui, jo les he farcit de confitura de maduixa i de xocolata.

dilluns, 22 d’octubre del 2007