dijous, 15 de novembre del 2007

Tiramisú

 

El tiramisú és un pastís elaborat amb capes de pa de pessic sucat en cafè i licor d'ametlles, alternades amb capes d'una barreja d'ous, sucre i mascarpone, que se serveix fred i empolsat amb cacau.

Ingredients:
500 gr de Mascarpone
5 rovells d'ou
100 gr de sucre-moré glacé
1 culleradeta de sucre de vainilla
18 melindros o una base de bescuit genovés
200 gr de cafè
50 gr de cacau en pols sense sucre.
Un pessic de sal

Preparació:
Posem al vas de la THM la papallona i afegim el sucre glacé, els rovells, el mascarpone i el pessic de sal (30 seg, vel. 3) ha de quedar com una crema pastissera suau. Mullem els melindros amb el cafè i anem fent capes de melindros, mascarpone i cacau en pols. Jo n'he fet dues. Servir-ho fred i empolsat amb cacau. Boníssim!!

divendres, 2 de novembre del 2007

Galetes amb confitura de maduixa i xocolata

 


La recepta de les galetes amb confitura de maduixa i xocolata l'he tret del blog d'smarties He canviat alguns ingredients d'acord amb els meus gustos (la farina integral i el sucre moré) i també he variat algunes quantitats. El resultat és molt satisfactori. Són unes galetes molt vistoses i molt bones!

Ingredients:
1 ou
200gr de farina semi-integral
50gr de mantega tova
50gr de sucre moré
1 pessic de sal
2 cullerades de cafè de llevadura
Confitura de maduixa i xocolata per fondre

Preparació:
Mesclar la mantega amb el sucre (1 min, vel.4), afegir l'ou i programar un minut més, ha de quedar una crema escumosa.
Afegir la farina, la sal i la llevadura (vel.5) fins que quedi una pasta consistent i homogènia. Deixar -la reposar una hora a la nevera. Escalfar el forn a 180ºC. Entretant, donar forma a les galetes i enfornar-les, han d'estar al forn uns 10 minuts aproximadament.
Finalment és posa una galeta a sobre de l'altra i es poden farcir com és vulgui, jo les he farcit de confitura de maduixa i de xocolata.

dilluns, 22 d’octubre del 2007

dilluns, 15 d’octubre del 2007

Bescuit de carbassa

 


Ingredients:
170gr de farina semi-integral
250gr de carbassa
20gr de pell de llimona

140gr de sucre moré
4 ous
1 pessic de sal
2 cullerades de canella en pols
70gr d'oli d'oliva
50gr de panses de Corint
70gr de nous

Preparació:
Afegir la farina i la llevadura al recipient de la THM i programar (30 s, vel.3). Treure-ho i reservar. Abocar el sucre i triturar-lo fins a fer-lo glacé (10 s, vel. màxima). Afegir la pell de la llimona (6s, vel. màxima). Després la carbassa (10 s, vel. 6)ha de quedar com un puré molt fi, sense cap resta de carbassa. Posar la papallona i afegir els ous (6 min, vel.4)

Treure la papallona i posar el pessic de sal, la canella i l'oli (10s, vel.4) Finalment incorporar la farina (3s, vel.4). Abocar la mescla dins d'un motlle per fer pastissos (silicona, antiadherent...) i decorar amb les nous i les panses. Les panses s'han de remullar prèviament amb brandi o aigua. El posem al forn a 170ºC, durant 30 minuts aproximadament.

La base d'aquesta recepta és del llibre de la Cristina Galiano. He introduït canvis amb els tipus i quantatitats dels d'ingredients. És un bescuit boníssim amb una textura i sabor originals (gust de canella, carbassa, llimona...)

Aquesta recepta l'he tret del llibre:
Galiano, Cristina. Mis mejores recetas con Thermomix. Madrid: Espasa Calpe, 2006

dilluns, 8 d’octubre del 2007

Galetes cruixents de sèsam i lli

 


Ingredients (per a 30 galetes aproximadament):
1 ou
110gr sucre moré glacé
150gr farina semi integral
100gr de farina de castanyes
½ sobre de llevadura
125gr mantega
2 cullerades de sèsam torrat
1 cullerada de llavors de lli


Preparació:
Mesclar les farines i la llevadura al recipient de la THM i programar (30seg, vel.3). Treure i reservar. Posar la papallona a la THM i afegir l'ou i el sucre (3 m. vel 3½). Treure la papallona i incorpora la mantega (15s. vel.3) Finalment, afegir les farines, la llevadura, el sèsam torrat i les llavors de lli (30s. Vel.3)

Embolicar la pasta en paper de film i deixar-la reposar una hora a la nevera. Estirar i donar forma. Coure-les al forn 20 minuts a 180º. És pot fer sense Thermomix. Només cal afegir els ingredients en el mateix ordre. Són molt senzilles de fer i el resultat és excel·lent.

dissabte, 22 de setembre del 2007

Galetes de blat sarraí

 


Ingredients (per a 38 galetes aproximadament):
1 ou
110gr sucre moré glacé
150gr farina semi integral
100gr farina de blat sarraí
½ sobre de llevadura
125gr mantega


Preparació:
Mesclar les farines i la llevadura al recipient de la THM i programar (30seg, vel.3). Treure i reservar. Posar la papallona a la THM i afegir l'ou i el sucre (6 m. vel 3½). Treure la papallona i incorpora la mantega (15s. vel.3) Finalment, afegir les farines i la llevadura (30s. vel.3)

Donar a la pasta forma de rul·lo, embolicar-la en paper de film i deixar-la reposar una hora a la nevera. Estirar i donar forma o tallar en rondaxes. Coure-les al forn 20 minuts a 180º. Utilitzo molt la farina de blat sarraí per fer creps salades i tenia moltes ganes de provar de fer galetes amb aquesta farina. Són realment bones.

dissabte, 30 de juny del 2007

diumenge, 17 de juny del 2007

Tiramisú de fruits vermells

 


Ingredients:
250gr de mascarpone
4 ous
50ml de nata muntada
350gr de maduixes / groselles

Preparació:
Batre el mascarpone amb els rovells dels ous i el sucre. Afegir la nata muntada i el blanc dels ous a punt de neu, mesclar-ho amb compte. Deixar reposar la crema a la nevera tres hores com a mínim. Disposar els fruits vermells en copes, jo he posat un fons de maduixes i després la crema.
És molt senzill de fer i el resultat extraordinari. La combinació de fruits vermells amb la crema de formatge és molt encertada.

dimarts, 12 de juny del 2007

Bescuit de préssec

 

Ingredients:
3 ous
200gr sucre
50gr oli de girasol
50gr suc de taronja
170gr farina
1 iogurt natural
1 pessic de sal
1 sobre de llevadura
unes gotes d'essència natural de llimona
3 préssecs pelats i tallats a daus petits

Preparació:
Posar el ous i el sucre al recipient de la THM i programar (2min, temp 37ºC , vel.3). Afegir l'oli, el suc de taronja i el iogurt i mescla-ho tot (15 s, vel. 3)
Incorporar la farina, la sal i la llevadura i programar (12s, vel.2½)
Finalment, afegir amb compte els daus de préssec i enfornar el bescuit a 170ºC, durant 30 minuts aproximadament.

dilluns, 4 de juny del 2007

Milfulls de crema i nata

 


Ingredients: (per 4 persones)
Pasta de full
300gr de nata per a muntar
40gr de sucre

Crema:
1 rovell d'ou
1 ou
300gr de llet
50gr de sucre
15gr de maizena
1 vaina de vainilla oberta


Preparació:
Estirar i tallar la pasta de full en tres rectangles de la mateixa mida. Precalentar el forn a 200ºC i coure la pasta de full durant 10 minuts. Donar-li la volta i coure tres minuts més.
Muntar la nata a la THM (posar la papallona, 2 min, vel. 3) Si la nata encara no està al punt just programar uns minuts més. Un minut abans d'acabar afegir el sucre glacé.
Rentar molt bé el recipient de la THM i afegir tots els ingredients de la crema (7min, temp. 90ºC vel. 1½). Un cop feta deixar-la refredar a la nevera.
Agafar els rectangles de pasta de full i alternar una capa de crema i una capa de pasta de full, una capa de nata i una capa de pasta de full. Decorar amb sucre glacé. Boníssim!!

diumenge, 13 de maig del 2007

Brioxe

He provat diferents tipus de masses de brioxe i aquesta, al meu gust, és una de les millors.

 


Ingredients:
500 gr de farina de força
200ml de llet
2 ous
20gr de llevadura fresca
1 culleradeta de sal
130gr de sucre glacé
100gr de mantega

Preparació:
Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient. Posar al recipient de la THM la llet, el sucre i els ous (1 min, temp.37ºC, vel.2). Afegir la llevadura i la farina(20s, vel.6 + 4 min espiga).
Afegir la mantega i la sal (4 min espiga).

Deixar llevar la massa una hora com a mínim. Treballar una mica més la massa i fer sis boles grans que es disposaran en forma de flor. Precalentar el forn a 180ºC i enfornar el brioxe fins que estigui cuit (20 o 25 minuts).
 
 

divendres, 16 de març del 2007