dimecres, 26 de març del 2008

Confitura de prunes negres

 


La confitura de prunes a casa la fem servir per ensucrar els iogurts naturals i el quefir.

Ingredients:
350 gr de prunes negres seques i sense pinyol
175 ml d'aigua
2 culleradetes de càfe de sucre de vainilla

Preparació:
Posar a la thermomix tots els ingredients i programar (temp 100ºC, 15 min, vel.1) passat aquest temps triturar-ho tot a velocitat màxima i ja tenim a punt la confitura. Es conserva a la nevera durant molt de temps. Sempre en faig un o dos pots petits i els guardo a la nevera, i quan s'acaba en torno a fer. Els ingredients i el procés són diferents als d'una confitura de maduixes, taronja, etc.

Als iogurts naturals a més de la confitura de prunes seques els podem afegir també llavors de sèsam torrat. Una combinació perfecta!

dissabte, 1 de març del 2008

Crema d'alvocats

 


La crema d'alvocats és un postre molt senzill i ràpid de fer.

Ingredients:
1 alvocat gran
3 cullerades soperes de mascarpone
2 cullerades soperes de sirope d'arce
8 galetes tipus digestive

Preparació:
Picar les galetes i reservar. Pelar l'alvocat i triturar-lo, afegir el mascarpone, el sirop d'arce i emulsionar fins aconseguir una crema homògenia.

Després muntar les copes amb una capa de crema i una capa de galetes picades. Finalment l'he guarnit amb coco ratllat. Deixar reposar a la nevera durant una mitja hora com a mínim.